Roodlofsalade met groosterde pompoen, filetstukjes en granaatappeldressing (advertorial)
Kerst vol kleur! Deze prachtige roodlofsalade maak je met pompoen, vegan filetstukjes, granaatappelpitjes en knapperig flatbread. Serveer als vegan kerstlunch of als voorgerecht bij het kerstdiner. Extra leuk in de vorm van een krans!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de pompoenstukjes met ¼ van de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Scheur ondertussen het flatbread in stukjes, schep om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de pompoen in de oven mee.
Haal ondertussen de blaadjes van de stronk roodlof. Snijd de dille grof.
Doe 40 g granaatappelpitjes (per 4 personen) samen met ¼ van de olie, de ahornsiroop en balsamicoazijn in de hoger beker van de staafmixer en pureer tot een dressing. Zeef de dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Schep regelmatig om.
Meng de veldsla met de helft van de dressing en verdeel als een krans over een grote platte schaal. Verdeel het roodlof, de pompoen, filetstukjes, flatbreadcroutons en dille erover. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de dressing.
Roodlofsalade met groosterde pompoen, filetstukjes en granaatappeldressing (advertorial)
Kerst vol kleur! Deze prachtige roodlofsalade maak je met pompoen, vegan filetstukjes, granaatappelpitjes en knapperig flatbread. Serveer als vegan kerstlunch of als voorgerecht bij het kerstdiner. Extra leuk in de vorm van een krans!
voorgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de pompoenstukjes met ¼ van de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Scheur ondertussen het flatbread in stukjes, schep om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de pompoen in de oven mee.
Haal ondertussen de blaadjes van de stronk roodlof. Snijd de dille grof.
Doe 40 g granaatappelpitjes (per 4 personen) samen met ¼ van de olie, de ahornsiroop en balsamicoazijn in de hoger beker van de staafmixer en pureer tot een dressing. Zeef de dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Schep regelmatig om.
Meng de veldsla met de helft van de dressing en verdeel als een krans over een grote platte schaal. Verdeel het roodlof, de pompoen, filetstukjes, flatbreadcroutons en dille erover. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de dressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse flespompoen stukjes
4 el milde olijfolie
3 flatbreads
1 stronk roodlof
7½ g verse dille
90 g verse granaatappelpitjes
½ el ahornsiroop
2 tl witte balsamicoazijn
160 g Garden Gourmet filetstukjes
85 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker