Vegan fajitas met koningsoesterzwam en tortilla's
Fajita's: een tex-mexgerecht dat is ontstaan rond de jaren 30. Het bestaat oorspronkelijk uit reepjes rund of kip en verschillende kleuren paprika en ui geserveerd met tortilla's. In deze versie gebruiken we reepjes van koningsoesterzwam.
Aan de slag
Trek de koningsoesterzwammen in lange repen van een ½ cm dik uit elkaar. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de oesterzwam met de helft van het komijnzaad, de helft van het paprikapoeder, de helft van het knoflookpoeder, de hele jalapeñopeper, peper en eventueel zout 6-7 min. op hoog vuur. Druk het mengsel af en toe met een spatel iets aan, zodat het goed aanbakt en schep af en toe om.
Halveer ondertussen de uien en snijd ⅚ van de ui in de lengte in dunne parten. Snijd de paprika’s in de lengte in repen van een ½ cm dik.
Haal het oesterzwammengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en de rest van de specerijen, peper en eventueel zout 10 min. Schep het oesterzwammengsel zonder de jalapeño terug in de pan en bak nog 1-2 min. mee.
Maak ondertussen de guacamole. Snipper de rest van de ui. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s in de lengte, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom en prak met een vork heel fijn. Pers de limoen uit en roer 2 el limoensap (per 4 personen) door de avocado. Snijd de jalapeño fijn (verwijder de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt). Meng de jalapeño, ui en tomaat door de avocado en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s 1 min. in de grillpan zonder olie of boter, keer halverwege. Houd tot serveren warm in een schone theedoek. Serveer met de oesterzwam, guacamole en salsa.
Vegan fajitas met koningsoesterzwam en tortilla's
Fajita's: een tex-mexgerecht dat is ontstaan rond de jaren 30. Het bestaat oorspronkelijk uit reepjes rund of kip en verschillende kleuren paprika en ui geserveerd met tortilla's. In deze versie gebruiken we reepjes van koningsoesterzwam.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Trek de koningsoesterzwammen in lange repen van een ½ cm dik uit elkaar. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de oesterzwam met de helft van het komijnzaad, de helft van het paprikapoeder, de helft van het knoflookpoeder, de hele jalapeñopeper, peper en eventueel zout 6-7 min. op hoog vuur. Druk het mengsel af en toe met een spatel iets aan, zodat het goed aanbakt en schep af en toe om.
Halveer ondertussen de uien en snijd ⅚ van de ui in de lengte in dunne parten. Snijd de paprika’s in de lengte in repen van een ½ cm dik.
Haal het oesterzwammengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en de rest van de specerijen, peper en eventueel zout 10 min. Schep het oesterzwammengsel zonder de jalapeño terug in de pan en bak nog 1-2 min. mee.
Maak ondertussen de guacamole. Snipper de rest van de ui. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s in de lengte, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom en prak met een vork heel fijn. Pers de limoen uit en roer 2 el limoensap (per 4 personen) door de avocado. Snijd de jalapeño fijn (verwijder de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt). Meng de jalapeño, ui en tomaat door de avocado en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s 1 min. in de grillpan zonder olie of boter, keer halverwege. Houd tot serveren warm in een schone theedoek. Serveer met de oesterzwam, guacamole en salsa.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g AH Biologisch Koningsoesterzwammen
4 el milde olijfolie
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 verse jalapeñopeper
3 rode uien
1 rode paprika
1 groene paprika
2 trostomaten
2 avocado's
1 limoen
8 tortilla's
230 g La Morena homemade salsa in pot
Dit heb je nodig
grillpan