Nachos met pulled pork en avocado (advertorial)
Koken met La Morena: wat smaakt er beter dan nacho's? Nacho's met pulled pork natuurlijk! Het vlees gaar je in taco al pastor kruidenpasta en serveer je vervolgens op een bedje van nacho's. Maak het af met avocado en salsa en het feest is compleet.
Aan de slag
Dep het stuk vlees goed droog, bestrooi het met zout en bestrijk het rondom dik met kruidenpasta. Leg het vlees in een passende braadpan of kleine ovenschaal en schenk 3 el water in de pan. Dek af met deksel of aluminiumfolie. Zet de pan in de oven, schakel de oven in op 110°C en laat het vlees in 5-6 uur zo gaar worden dat het uit elkaar valt. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Snijd de ui in dunne ringen en leg deze in een kom met witte wijnazijn en een theelepel suiker, laat hier een uur in staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een derde van de chips over een bakplaat met rand, verdeel daar een derde van de pulled pork en een derde van de kaas over. Maak op deze manier nog twee lagen
Bak de nachos ongeveer 5 – 10 minuten, tot de kaas is gesmolten, maar niet donkerbruin kleurt. Snijd de avocado in kleine blokjes. Verdeel de rode ui, jalapeño peper slices en avocado erover. Besprenkel met de Green Mexican salsa en serveer.
Nachos met pulled pork en avocado (advertorial)
Koken met La Morena: wat smaakt er beter dan nacho's? Nacho's met pulled pork natuurlijk! Het vlees gaar je in taco al pastor kruidenpasta en serveer je vervolgens op een bedje van nacho's. Maak het af met avocado en salsa en het feest is compleet.
hoofdgerecht
null personen
1160 kcal
15 min. bereiden
300 min. oventijd
Aan de slag
Dep het stuk vlees goed droog, bestrooi het met zout en bestrijk het rondom dik met kruidenpasta. Leg het vlees in een passende braadpan of kleine ovenschaal en schenk 3 el water in de pan. Dek af met deksel of aluminiumfolie. Zet de pan in de oven, schakel de oven in op 110°C en laat het vlees in 5-6 uur zo gaar worden dat het uit elkaar valt. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Snijd de ui in dunne ringen en leg deze in een kom met witte wijnazijn en een theelepel suiker, laat hier een uur in staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een derde van de chips over een bakplaat met rand, verdeel daar een derde van de pulled pork en een derde van de kaas over. Maak op deze manier nog twee lagen
Bak de nachos ongeveer 5 – 10 minuten, tot de kaas is gesmolten, maar niet donkerbruin kleurt. Snijd de avocado in kleine blokjes. Verdeel de rode ui, jalapeño peper slices en avocado erover. Besprenkel met de Green Mexican salsa en serveer.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g schouderkarbonaden
90 g La Morena Taco al Pastor kruidenpasta
3 el kraanwater
1 rode ui
3 el witte wijnazijn
1 tl suiker
475 g La Morena tortilla chips met zeezout
150 g geraspte kaas tex-mex
2 avocado's
50 g La Morena jalapeñopeper in pot
230 g La Morena Mexican green salsa
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)