Burrito's
Een burrito is een gevulde, opgerolde bloemtortilla. In de San Francisco-versie van dit gerecht zit o.a. refried beans, kip, rijst, guacamole en sla.
Aan de slag
Breng het bouillonblokje in het water aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte zodat je 4 gelijke stukken hebt. Meng de olie met de burritokruiden en wat zout en schep om met de kip. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Schep om met 2 el vocht (per 6 stuks) uit de pot jalapeno’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 1 tl salsa, laat de randen vrij. Verdeel er 2 el bonenspread, 1 el sour cream, 1 el rijst, 2 el kip, 2 el avocado, 2 el cheddar, wat halve uienringen en wat jalapeno’s over.
Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s. Snijd ze in grote stukken en serveer met de rest van de salsa.
Burrito's
Een burrito is een gevulde, opgerolde bloemtortilla. In de San Francisco-versie van dit gerecht zit o.a. refried beans, kip, rijst, guacamole en sla.
hoofdgerecht
null porties
750 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng het bouillonblokje in het water aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte zodat je 4 gelijke stukken hebt. Meng de olie met de burritokruiden en wat zout en schep om met de kip. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Schep om met 2 el vocht (per 6 stuks) uit de pot jalapeno’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 1 tl salsa, laat de randen vrij. Verdeel er 2 el bonenspread, 1 el sour cream, 1 el rijst, 2 el kip, 2 el avocado, 2 el cheddar, wat halve uienringen en wat jalapeno’s over.
Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s. Snijd ze in grote stukken en serveer met de rest van de salsa.
vegatip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml water
1 kippenbouillonblokje
100 g langgraanrijst
400 g kipfilet
2 el zonnebloemolie
2 el Verstegen tex-mex blend voor burrito’s
1 rode ui
2 eetrijpe avocado's
6 tortillawraps
230 g La Morena homemade salsa in pot
440 g La Morena bayo beans with chipotle & adobo in blik
125 g sour cream
150 g geraspte cheddar
2 el jalapeñopepers in pot
Dit heb je nodig
grillpan