Fajita’s met plantaardige paddenstoelenreepjes, paprika en groene salsa
Fajitas zijn in de jaren 30 ontstaan toen landarbeiders gevulde tortilla’s als lunch meenamen. Kenmerkend is vulling van reepjes, oorspronkelijk van rund of kip en in deze versie plantaardig.
30 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de grillpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Gril de wraps 1 voor 1 in 3 min. tot je mooie grillstrepen ziet. Keer halverwege en houd warm onder een theedoek.
Verwarm de fajitareepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in partjes en de avocado in plakjes.
Serveer de fajitareepjes en het paprikamengsel met de wraps, de green salsa, avocado en limoenpartjes.
Fajita’s met plantaardige paddenstoelenreepjes, paprika en groene salsa
Fajitas zijn in de jaren 30 ontstaan toen landarbeiders gevulde tortilla’s als lunch meenamen. Kenmerkend is vulling van reepjes, oorspronkelijk van rund of kip en in deze versie plantaardig.
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de grillpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Gril de wraps 1 voor 1 in 3 min. tot je mooie grillstrepen ziet. Keer halverwege en houd warm onder een theedoek.
Verwarm de fajitareepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in partjes en de avocado in plakjes.
Serveer de fajitareepjes en het paprikamengsel met de wraps, de green salsa, avocado en limoenpartjes.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 paprikamix
2 rode uien
2 el zonnebloemolie
8 La Morena maistortillawraps
500 g AH Terra plantaardige fajitareepjes van paddenstoelen
1 limoen
1 avocado
100 g La Morena Mexican green salsa
Dit heb je nodig
grillpan