Arepas con queso (maisbroodjes met kaas)
Deze arepa's zijn gebaseerd op de Colombiaanse arepa con queso, ook wel arepa Colombiana of arepa de queso genoemd. In Zuid-Amerika wordt queso fresco gebruikt, die we in dit recept vervangen door mozzarella.
Aan de slag
Meng het maismeel en zout in een grote mengkom. Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en roer steeds goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg ⅖ boter en de mozzarella toe. Blijf mengen tot je een grof deeg krijgt. Kneed 3-5 min. Ontstaan er tijdens het kneden barstjes in het deeg, dan is het deeg te droog. Voeg geen water toe, maar maak je handen tijdens het kneden steeds een beetje vochtig. Uiteindelijk moet het deeg stevig en glad zijn.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er met vochtige handen bolletjes van. Vorm hier schijven van Ø 10 cm van. Maak met de palmen van je handen de zijkanten mooi glad. Leg een vochtige doek over de arepa’s, zo drogen ze niet uit.
Smelt 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de arepa’s 10-15 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat 3 min. rusten. Bak zo de rest van de arepa’s met de rest van de boter.
Arepas con queso (maisbroodjes met kaas)
Deze arepa's zijn gebaseerd op de Colombiaanse arepa con queso, ook wel arepa Colombiana of arepa de queso genoemd. In Zuid-Amerika wordt queso fresco gebruikt, die we in dit recept vervangen door mozzarella.
null porties
195 kcal
40 min. bereiden
3 min. wachten
Aan de slag
Meng het maismeel en zout in een grote mengkom. Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en roer steeds goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg ⅖ boter en de mozzarella toe. Blijf mengen tot je een grof deeg krijgt. Kneed 3-5 min. Ontstaan er tijdens het kneden barstjes in het deeg, dan is het deeg te droog. Voeg geen water toe, maar maak je handen tijdens het kneden steeds een beetje vochtig. Uiteindelijk moet het deeg stevig en glad zijn.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er met vochtige handen bolletjes van. Vorm hier schijven van Ø 10 cm van. Maak met de palmen van je handen de zijkanten mooi glad. Leg een vochtige doek over de arepa’s, zo drogen ze niet uit.
Smelt 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de arepa’s 10-15 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat 3 min. rusten. Bak zo de rest van de arepa’s met de rest van de boter.
variatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g voorgekookt maismeel (Pan)
1 tl zout
100 g ongezouten roomboter
350 ml lauwwarm water
100 g geraspte mozzarella