Vega arepas met bonen en salsa
Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika.
Aan de slag
Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte. Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, salsa, feta en paprika erover. Serveer direct.
Vega arepas met bonen en salsa
Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte. Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.
Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, salsa, feta en paprika erover. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
330 g voorgekookt maismeel (Pan)
1 tl zout
500 ml water
3 el zonnebloemolie
800 g zwarte bonen
2½ el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
1 gele paprika
200 g feta
15 g verse munt
10 g verse peterselie
3 el witte wijnazijn
2 tl tabasco red peppersauce
Dit heb je nodig
deegroller
pureestamper
staafmixer