Arepa's met gehakt en kaas
De basis van arepa's is gekookt maismeel. De ronde, platte broodjes worden in een pan of op een hete grillpan gebakken in weinig olie. De buitenkant is knapperig, de binnenkant zacht.
Aan de slag
Meng het maismeel met het zout en het water in een kom. Kneed er in 3 min. een zacht deeg van. Het lijkt in het begin een beetje te nat, maar het meel neemt het water tijdens het kneden op. Laat rusten terwijl je de vulling klaarmaakt.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salade-ui 3 min. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de pimiento en snijd het vruchtvlees heel fijn. Voeg de paprikapoeder, komijn en fijngesneden pimiento toe, roer goed door. Voeg het gehakt toe en bak 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan het gehakt en laat 4-5 min. op laag vuur doorgaren. Breng op smaak met zout.
Vorm ondertussen met natte handen 8 bolletjes van het maisdeeg (per 4 personen), vorm hiervan platte schijven van ca. Ø 10 cm. Leg er een vochtige doek overheen zodat de schijven niet uitdrogen.
Verhit een koekenpan met de rest van de olie. Bak 4 arepa’s 8-10 min. op middelhoog vuur tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Houd de arepa’s warm op een bord afgedekt met een schone theedoek of aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de arepa’s.
Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella.
Arepa's met gehakt en kaas
De basis van arepa's is gekookt maismeel. De ronde, platte broodjes worden in een pan of op een hete grillpan gebakken in weinig olie. De buitenkant is knapperig, de binnenkant zacht.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Meng het maismeel met het zout en het water in een kom. Kneed er in 3 min. een zacht deeg van. Het lijkt in het begin een beetje te nat, maar het meel neemt het water tijdens het kneden op. Laat rusten terwijl je de vulling klaarmaakt.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salade-ui 3 min. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de pimiento en snijd het vruchtvlees heel fijn. Voeg de paprikapoeder, komijn en fijngesneden pimiento toe, roer goed door. Voeg het gehakt toe en bak 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan het gehakt en laat 4-5 min. op laag vuur doorgaren. Breng op smaak met zout.
Vorm ondertussen met natte handen 8 bolletjes van het maisdeeg (per 4 personen), vorm hiervan platte schijven van ca. Ø 10 cm. Leg er een vochtige doek overheen zodat de schijven niet uitdrogen.
Verhit een koekenpan met de rest van de olie. Bak 4 arepa’s 8-10 min. op middelhoog vuur tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Houd de arepa’s warm op een bord afgedekt met een schone theedoek of aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de arepa’s.
Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g voorgekookt maismeel (Pan)
½ tl zout
550 ml water
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 salade-ui
4 el zonnebloemolie
1 pimientos de padrón
1 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijnzaad
500 g rundergehakt
1 trostomaat
80 g geraspte mozzarella