Ovenschotel met pompoen en geitenkaas van Els
Het is altijd fijn om een ander te verrassen. Dat doet Els ook met deze ovenschotel, die ze regelmatig voor haar buurman maakt. Maar 15 minuten bereidingstijd, dan hup de oven in en boordevol groente. Kan jij genieten van je gezelschap.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoenstukjes met de helft van de olie en de Provençaalse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in de oven.
Schep de pompoen in de ovenschaal en meng de bloemkoolrijst en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas erover. Bak ca. 30 min. in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en hak grof.
Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de amandelen.
Ovenschotel met pompoen en geitenkaas van Els
Het is altijd fijn om een ander te verrassen. Dat doet Els ook met deze ovenschotel, die ze regelmatig voor haar buurman maakt. Maar 15 minuten bereidingstijd, dan hup de oven in en boordevol groente. Kan jij genieten van je gezelschap.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoenstukjes met de helft van de olie en de Provençaalse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in de oven.
Schep de pompoen in de ovenschaal en meng de bloemkoolrijst en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas erover. Bak ca. 30 min. in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en hak grof.
Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de amandelen.
achtergrondinfo:
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g pompoenstukjes
4 el milde olijfolie
3 tl Provençaalse kruiden
400 g bloemkoolrijst
250 g zachte geitenkaas honing 45+
30 g ongezouten amandelen
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 30 cm)