Ovenschotel met pompoen en geitenkaas van Els
bewaar
bewaar

Ovenschotel met pompoen en geitenkaas van Els

Het is altijd fijn om een ander te verrassen. Dat doet Els ook met deze ovenschotel, die ze regelmatig voor haar buurman maakt. Maar 15 minuten bereidingstijd, dan hup de oven in en boordevol groente. Kan jij genieten van je gezelschap.

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoenstukjes met de helft van de olie en de Provençaalse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in de oven.

Schep de pompoen in de ovenschaal en meng de bloemkoolrijst en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas erover. Bak ca. 30 min. in de oven.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en hak grof.

Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de amandelen.

achtergrondinfo#bordjevoorelkaar, Allerhande 6 2023, Els: 'Ik vind het heerlijk om voor anderen te koken. Lekker eten is niet alleen proeven, maar ook de gezelligheid.' Kijk voor meer info bij Bordje voor elkaar.
serveertipLekker met een komkommersalade.
bereidingstipWeinig tijd? Sla stap 1 over en meng de pompoenstukjes en Provençaalse kruiden met de bloemkoolrijst en bak het direct in de ovenschaal. De pompoenstukjes hebben dan wel minder tijd om de smaken op te nemen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met pompoen en geitenkaas van Els

Het is altijd fijn om een ander te verrassen. Dat doet Els ook met deze ovenschotel, die ze regelmatig voor haar buurman maakt. Maar 15 minuten bereidingstijd, dan hup de oven in en boordevol groente. Kan jij genieten van je gezelschap.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig