Pompoen met geitenkaas en munt
Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in partjes van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de parten met 3 el olijfolie en bestrooi met 2 tl ras el hanout en peper en eventueel zout. Bak de pompoenparten ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes.
Neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer warm, lauw of koud.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoen met geitenkaas en munt
Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven.
bijgerecht
null personen
180 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in partjes van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de parten met 3 el olijfolie en bestrooi met 2 tl ras el hanout en peper en eventueel zout. Bak de pompoenparten ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes.
Neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer warm, lauw of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
3 el traditionele olijfolie
2 tl ras el hanout specerijenmelange
10 takjes verse munt
125 g zachte geitenkaas honing 45+
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat