Shakshuka van Souq (advertentie)
Koken met Souq: met deze shakshuka houd je je keuken makkelijk opgeruimd, alles in één pan (dus minder afwas). Maar nog het allerbelangrijkst: shakshuka is gewoon een heerlijke maaltijd.
Aan de slag
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de gesneden trostomaten, paprika, spinazie, mix voor shakshuka, milde harissa en polpa toe. Roer goed door en verwarm zachtjes voor 10 minuten.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat ca. 10 min. garen op laag vuur, met de deksel op de pan, tot het eiwit gestold is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C. Besprenkel de broden licht met water en bak voor 1-2 minuten.
Serveer de shakshuka met de Libanese broden.
Shakshuka van Souq (advertentie)
Koken met Souq: met deze shakshuka houd je je keuken makkelijk opgeruimd, alles in één pan (dus minder afwas). Maar nog het allerbelangrijkst: shakshuka is gewoon een heerlijke maaltijd.
null personen
387 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de gesneden trostomaten, paprika, spinazie, mix voor shakshuka, milde harissa en polpa toe. Roer goed door en verwarm zachtjes voor 10 minuten.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat ca. 10 min. garen op laag vuur, met de deksel op de pan, tot het eiwit gestold is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C. Besprenkel de broden licht met water en bak voor 1-2 minuten.
Serveer de shakshuka met de Libanese broden.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 trostomaten
1 rode paprika
1 el milde olijfolie
150 g verse spinazie
2 el Souq shakshuka kruiden
1 pot Souq milde harissa
210 g polpa
4 middelgrote scharreleieren
1 pak Souq Libanees brood