Vispakketje met notenkorst en prei-tuinerwtenpuree
En papillotte: vispakketje van pangasius met een notenkorstje van walnoten, tijm en citroen. Lekker met een puree van tuinerwten, prei en mascarpone.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tuinerwten en pangasiusfilet ontdooien. Ris de blaadjes van de tijm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook heel fijn en hak de walnoten fijn. Verhit 7 g boter in een koekenpan en bak de citroenrasp, knoflook, de helft van de tijm en 30 g walnoten ca. 3 min. op laag vuur knapperig.
Leg op de stukken bakpapier een stuk vis en verdeel 7 g boter over elke vis. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel het notenmengsel over de bovenkant van elke vis. Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de prei in halve plakjes van ca. 1 cm. en spoel onder koud stromend water. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei met de tuinerwten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mascarpone, de rest van de tijm en het water toe en bak nog 2 min.
Doe het tuinerwtenmengsel in een hoge beker of ruime kom en pureer met een staafmixer tot een puree. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de puree met de vis en garneer met de rest van de gehakte walnoten.
Vispakketje met notenkorst en prei-tuinerwtenpuree
En papillotte: vispakketje van pangasius met een notenkorstje van walnoten, tijm en citroen. Lekker met een puree van tuinerwten, prei en mascarpone.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tuinerwten en pangasiusfilet ontdooien. Ris de blaadjes van de tijm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook heel fijn en hak de walnoten fijn. Verhit 7 g boter in een koekenpan en bak de citroenrasp, knoflook, de helft van de tijm en 30 g walnoten ca. 3 min. op laag vuur knapperig.
Leg op de stukken bakpapier een stuk vis en verdeel 7 g boter over elke vis. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel het notenmengsel over de bovenkant van elke vis. Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de prei in halve plakjes van ca. 1 cm. en spoel onder koud stromend water. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei met de tuinerwten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mascarpone, de rest van de tijm en het water toe en bak nog 2 min.
Doe het tuinerwtenmengsel in een hoge beker of ruime kom en pureer met een staafmixer tot een puree. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de puree met de vis en garneer met de rest van de gehakte walnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries fijne tuinerwten
350 g diepvries pangasiusfilets
7½ g verse tijm
½ citroen
1 teen knoflook
50 g ongebrande walnoten
30 g ongezouten roomboter
½ prei
75 g mascarpone
50 ml water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer