Bloemkoolrijstbowl met kip, groente en pindasaus
Deze bowl zit vol met groente en is keto-proof dankzij de bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Lekker met gebakken kip en een dot pindasaus.
Aan de slag
Doe de edamameboontjes in een zeef en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
Snijd de knoflook fijn. Meng de kipdijfilet met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 10-12 min. op middelhoog vuur gaar, keer regelmatig. Bak de laatste minuut de knoflook en ⅓ van de sojasaus mee.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en snijd deze in 2 parten (per 2 personen).
Meng de pindakaas in een steelpan met de rest van de sojasaus, limoenrasp en het kokend water. Laat ca. 1 min inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verdeel de bloemkoolrijst, rodekool, peen, edamame en kipreepjes in componenten naast elkaar op een grote schaal. Serveer met de pindasaus en de partjes limoen.
Bloemkoolrijstbowl met kip, groente en pindasaus
Deze bowl zit vol met groente en is keto-proof dankzij de bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Lekker met gebakken kip en een dot pindasaus.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de edamameboontjes in een zeef en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
Snijd de knoflook fijn. Meng de kipdijfilet met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 10-12 min. op middelhoog vuur gaar, keer regelmatig. Bak de laatste minuut de knoflook en ⅓ van de sojasaus mee.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en snijd deze in 2 parten (per 2 personen).
Meng de pindakaas in een steelpan met de rest van de sojasaus, limoenrasp en het kokend water. Laat ca. 1 min inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verdeel de bloemkoolrijst, rodekool, peen, edamame en kipreepjes in componenten naast elkaar op een grote schaal. Serveer met de pindasaus en de partjes limoen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g diepvries edamame bonen
1 teen knoflook
195 g scharrelkipdijfilet
1 el milde olijfolie
1½ el sojasaus
100 g winterpenen
100 g rodekolen
½ limoen
40 g pindakaas
25 ml kokend water
200 g koelverse bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
grillpan