Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie
Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ⅔ van het sesamzaad 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.
Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.
Bloemkoolrijstbowl met rodekool en spinazie
Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ⅔ van het sesamzaad 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.
Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 AH Biologisch eieren
2 winterpenen
2 el arachideolie
350 g vegetarische basis rulstukjes
4 tl sambal oelek
2 tenen knoflook
25 g sesamzaad
200 verse spinazie
800 g koelverse bloemkoolrijst
300 g gesneden rodekool
125 g taugé
1 limoen
Dit heb je nodig
dunschiller