Pilav met peer, rozijnen en spinazie
Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.
Pilav met peer, rozijnen en spinazie
Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g winterpenen
4 el milde olijfolie
300 g basmatirijst
1½ groentebouillonblokje
50 g rozijnen
3 tl vadouvan
750 ml water
2 tenen knoflook
2 Conference peren
200 g vegetarische basis rulstukjes
200 g bladspinazie