Aziatische maaltijdsalade
bewaar
bewaar

Aziatische maaltijdsalade

Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een andere koekenpan en roerbak de tofu reepjes met iets minder dan de helft van de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.

Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes. Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.

Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

variatietipLekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aziatische maaltijdsalade

Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig