Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip
In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de bloem met het water, 3 el augurkenvocht (per 6 personen) en ⅔ van de mosterd. Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine en meng met de cajunkruiden, kaas, peper en eventueel zout.
Snijd de bloemkool in roosjes. Haal deze 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel en vervolgens door het cornflakesmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak 25-30 min. in de oven. Keer halverwege om.
Snijd ondertussen de augurkenplakjes zo klein mogelijk. Meng de mayonaise met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 6 personen) en de rest van de mosterd. Serveer de dip bij de bloemkoolhapjes.
Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip
In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de bloem met het water, 3 el augurkenvocht (per 6 personen) en ⅔ van de mosterd. Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine en meng met de cajunkruiden, kaas, peper en eventueel zout.
Snijd de bloemkool in roosjes. Haal deze 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel en vervolgens door het cornflakesmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak 25-30 min. in de oven. Keer halverwege om.
Snijd ondertussen de augurkenplakjes zo klein mogelijk. Meng de mayonaise met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 6 personen) en de rest van de mosterd. Serveer de dip bij de bloemkoolhapjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
55 g tarwebloem
100 ml water
50 g zoetzure augurken plakjes
3 el milde mosterd
150 g cornflakes
2 tl cajunkruiden
75 g geraspte oude kaas 48+
800 g bloemkolen
2 el milde olijfolie
4 el mayonaise
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier