Krokante kaas-uienringen
Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.
Aan de slag
Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.
Krokante kaas-uienringen
Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.
null personen
875 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g mayonaise
30 g grove mosterd
½ citroen
3 zoete uien
200 g geraspte oude kaas
160 g tarwebloem
40 g maizena
½ tl cayennepeper
100 ml koolzuurhoudend water
200 ml Texels Skuumkoppe
2 l zonnebloemolie