'Chinese nasi'
'Chinese nasi' zoals bij de Chinees-Indische afhaal. Niet Chinees en niet Indonesisch, maar ondertussen wél Nederlands erfgoed.
Aan de slag
Spoel de rijst onder koud stromend water totdat het water minder troebel wordt. Zo voorkom je dat de rijst papperig wordt. Doe de rijst in een pan en voeg koud water toe. Het water moet een vingertoplengte boven de rijst staan. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met de deksel op de pan 7-10 min. gaarstomen. Verdeel de rijst over een grote platte schaal en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Roer de eieren los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in de wok op hoog vuur. Voeg de hamreepjes en prei toe en roerbak 5 min. Schep de gekookte rijst erbij. Schuif alles naar een kant van de pan. Schenk de eieren in de wok. Schep het ei door zodra het langs de rand gaat stollen, laat het ei niet kleuren. Schep dan alles om bak nog 1 min. Voeg de vetsin, sojasaus, suiker en sesamolie toe, schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
'Chinese nasi'
'Chinese nasi' zoals bij de Chinees-Indische afhaal. Niet Chinees en niet Indonesisch, maar ondertussen wél Nederlands erfgoed.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Spoel de rijst onder koud stromend water totdat het water minder troebel wordt. Zo voorkom je dat de rijst papperig wordt. Doe de rijst in een pan en voeg koud water toe. Het water moet een vingertoplengte boven de rijst staan. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met de deksel op de pan 7-10 min. gaarstomen. Verdeel de rijst over een grote platte schaal en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Roer de eieren los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in de wok op hoog vuur. Voeg de hamreepjes en prei toe en roerbak 5 min. Schep de gekookte rijst erbij. Schuif alles naar een kant van de pan. Schenk de eieren in de wok. Schep het ei door zodra het langs de rand gaat stollen, laat het ei niet kleuren. Schep dan alles om bak nog 1 min. Voeg de vetsin, sojasaus, suiker en sesamolie toe, schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
4 middelgrote scharreleieren
4 el zonnebloemolie
100 g hamreepjes
200 g fijngesneden prei
½ tl vetsin
2 el sojasaus
1 tl kristalsuiker
1 el sesamolie
Dit heb je nodig
grote wok