Lijnzaadcrackers
Begin je dag met een knapperige knabbel! Met hun heerlijke smaak en knapperige textuur zijn deze lijnzaadcrackers perfect om te beleggen met je favoriete spreads of beleg. Je maakt ze met maar 5 ingrediënten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het lijnzaad, gebroken lijnzaad, kruiden, amandelmeel en zout in een kom en meng goed. Schenk er het kokende water over en roer door tot al het water is opgenomen en er geen droge, losse zaadjes meer zijn. Laat 15 min. afgedekt met een schone theedoek, staan om het mengsel dikker en plakkerig te laten worden.
Smeer een vel bakpapier in met de olie en verdeel het zadenmengsel erover. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit tot een plak van 3 mm dik. Snijd eventueel mengsel wat buiten het bakpapier uitsteekt, weg. Dit gebruik je niet. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het zadenmengsel in 18 rechthoeken van 6 x 10 cm.
Bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en knapperig. Draai de bakplaat halverwege zodat de cracker evenredig bakt.
Haal uit de oven en laat de crackers in minimaal 15 min. helemaal afkoelen en knapperig worden op de bakplaat.
Lijnzaadcrackers
Begin je dag met een knapperige knabbel! Met hun heerlijke smaak en knapperige textuur zijn deze lijnzaadcrackers perfect om te beleggen met je favoriete spreads of beleg. Je maakt ze met maar 5 ingrediënten.
null personen
55 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het lijnzaad, gebroken lijnzaad, kruiden, amandelmeel en zout in een kom en meng goed. Schenk er het kokende water over en roer door tot al het water is opgenomen en er geen droge, losse zaadjes meer zijn. Laat 15 min. afgedekt met een schone theedoek, staan om het mengsel dikker en plakkerig te laten worden.
Smeer een vel bakpapier in met de olie en verdeel het zadenmengsel erover. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit tot een plak van 3 mm dik. Snijd eventueel mengsel wat buiten het bakpapier uitsteekt, weg. Dit gebruik je niet. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het zadenmengsel in 18 rechthoeken van 6 x 10 cm.
Bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en knapperig. Draai de bakplaat halverwege zodat de cracker evenredig bakt.
Haal uit de oven en laat de crackers in minimaal 15 min. helemaal afkoelen en knapperig worden op de bakplaat.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g lijnzaad
20 g gebroken lijnzaad
20 g sesamzaad
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
20 g amandelmeel
½ tl zout
250 ml kokend water
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller