Koolhydraatarm brood bakken
Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 2 eieren, de eidooiers gebruik je niet. Klop in een kom de eiwitten, de overige eieren, olie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.
Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Koolhydraatarm brood bakken
Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.
null porties
185 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 2 eieren, de eidooiers gebruik je niet. Klop in een kom de eiwitten, de overige eieren, olie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.
Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
bewaartip:
bewaartip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote scharreleieren
75 ml milde olijfolie
100 ml water
1 el appelciderazijn
1 el ahornsiroop
200 g amandelmeel
60 g haverzemelen
75 g gebroken lijnzaad
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1 tl zout
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
broodbak- of cakevorm (30cm, ingevet)
bakpapier