Koolhydraatarm brood bakken
bewaar
bewaar

Koolhydraatarm brood bakken

Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.

10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 2 eieren, de eidooiers gebruik je niet. Klop in een kom de eiwitten, de overige eieren, olie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.

Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.

Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Haal uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

bewaartipBewaar het brood in de koelkast in een luchtdichte trommel. Het is ongeveer 3-4 dagen houdbaar. Of snijd in stukken en vries in voor maximaal 3 maanden.
bewaartipMeer over een koolhydraatarm dieet.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolhydraatarm brood bakken

Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig