Koolhydraatarme crackers
bewaar
bewaar

Koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers maak je gewoon zelf met je favoriete zaden en pitten. Zo knapperig at je ze niet eerder.

5 min. bereiden / 35 min. oventijd / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Schenk het kokende water erover en roer met een lepel tot al het water is opgenomen en er geen droge, losse zaadjes meer zijn. Laat 15 min. afgedekt met een schone theedoek staan, om het mengsel dikker en plakkerig te laten worden.

Verdeel het zadenmengsel over een grote met bakpapier beklede bakplaat. Druk het zo plat mogelijk met de bolle kant van een lepel of met een spatel en verspreid het tot in de hoeken van de bakplaat. Zorg ervoor dat het mengsel overal even dik is.

Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min. gaar en goudbruin. Draai eventueel je bakplaat halverwege de baktijd, zodat de cracker evenredig bakt.

Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen en knapperig worden op de bakplaat en breek vervolgens in stukken.

variatietipWil je rechte crackers? Maak dan direct na het bakken met een mes scherpe lijnen in de cracker op de bakplaat, maar snijd de cracker niet door. Breek na het afkoelen op deze snijlijnen in rechte crackers.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers maak je gewoon zelf met je favoriete zaden en pitten. Zo knapperig at je ze niet eerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig