Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
Deze crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zélf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 g sesamzaad, 45 g lijnzaad, 75 g hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad. Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten. Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen.
Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
Instructievideo - 01:17 min.
Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
Deze crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zélf.
bijgerecht
null personen
330 kcal
5 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 g sesamzaad, 45 g lijnzaad, 75 g hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad. Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten. Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g pompoenpitten
75 g sesamzaad
60 g lijnzaad
90 g hennepzaad
100 g boekweitmeel
1 tl zout
60 ml raapzaadolie
300 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier