Traybake met vegaballetjes, krieltjes, prei en tomaat
Wees lief voor jezelf en voor je portomonee met deze traybake. Boordevol groente, makkelijk te maken en budgetvriendelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de prei in ringen, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de krieltjes in kwarten, schep om met de preiringen, ¾ masala en de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
Haal na 15 min. de traybake uit de oven. Schep om en verdeel de vegetarische balletjes, koriandersteeltjes en tomaten erover en rooster nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de rest van de masala, de knoflook en korianderblaadjes door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de helft van de korianderyoghurt erover. Serveer de rest apart erbij.
Traybake met vegaballetjes, krieltjes, prei en tomaat
Wees lief voor jezelf en voor je portomonee met deze traybake. Boordevol groente, makkelijk te maken en budgetvriendelijk.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de prei in ringen, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de krieltjes in kwarten, schep om met de preiringen, ¾ masala en de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
Haal na 15 min. de traybake uit de oven. Schep om en verdeel de vegetarische balletjes, koriandersteeltjes en tomaten erover en rooster nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de rest van de masala, de knoflook en korianderblaadjes door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de helft van de korianderyoghurt erover. Serveer de rest apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse preien
1 kg krieltjes in de schil
1 el nandan masala
3 el milde olijfolie
200 g tomaten
1 teen knoflook
10 g koriander
200 g vegetarische balletjes
200 g yoghurt Griekse stijl 2%
Dit heb je nodig
bakpapier