Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's
Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook en chipotle peppers fijn. Bestrooi de drumsticks met peper en de bloem. Verhit ¾ olie in een ruime braadpan en braad de kip in 4 min. op hoog vuur rondom bruin en tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de helft van de ui, de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg het kokend water, het bouillonblokje, de chipotle pepper, ⅔ oregano en ¾ chocolade toe. Laat de kip met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur stoven, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de rest van de chocolade en snijd de halve rodekool, eventueel met een mandoline, in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rest van de ui, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstoof met de geraspte chocolade. Serveer met de yoghurt, rodekoolsalade en wraps. Garneer met de rest van de oregano.
Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's
Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook en chipotle peppers fijn. Bestrooi de drumsticks met peper en de bloem. Verhit ¾ olie in een ruime braadpan en braad de kip in 4 min. op hoog vuur rondom bruin en tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de helft van de ui, de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. mee.
Voeg het kokend water, het bouillonblokje, de chipotle pepper, ⅔ oregano en ¾ chocolade toe. Laat de kip met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur stoven, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de rest van de chocolade en snijd de halve rodekool, eventueel met een mandoline, in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rest van de ui, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstoof met de geraspte chocolade. Serveer met de yoghurt, rodekoolsalade en wraps. Garneer met de rest van de oregano.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
3 tenen knoflook
2 stuks chipotlepeper in adobosaus in pot
600 g scharrel kipdrumsticks naturel
1 el tarwebloem
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
1 el gemalen komijnzaad
200 ml kokend water
1 kippenbouillonblokje
1½ el gedroogde oregano
50 g pure chocolade 75%
½ biologische rodekool
1 limoen
6 gordita's
50 g Griekse yoghurt 10%
Dit heb je nodig
mandoline