Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's
bewaar
bewaar

Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's

Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.

45 min. bereiden

16 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook en chipotle peppers fijn. Bestrooi de drumsticks met peper en de bloem. Verhit ¾ olie in een ruime braadpan en braad de kip in 4 min. op hoog vuur rondom bruin en tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de helft van de ui, de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. mee.

Voeg het kokend water, het bouillonblokje, de chipotle pepper, ⅔ oregano en ¾ chocolade toe. Laat de kip met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur stoven, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rasp ondertussen de rest van de chocolade en snijd de halve rodekool, eventueel met een mandoline, in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rest van de ui, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstoof met de geraspte chocolade. Serveer met de yoghurt, rodekoolsalade en wraps. Garneer met de rest van de oregano.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's

Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig