Kipstoof met tomaat en brood
Of je deze kipstoof nu in een pan maakt of op de camping in een skottelbraai, een ding is zeker: met het brood wil je de pan helemaal uit 'lepelen'.
Aan de slag
Snijd de drumsticks op het vleesdeel 2-4 keer schuin in en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng ½ olie met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden en wrijf de kip ermee in. Laat 5 min. staan (of langer, zet de kip dan in de koelkast).
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip in 8 min. op laag tot middelhoog vuur bruin, keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip terug in de pan en schenk er water en de passata bij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat nog 15-20 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is, draai de kip regelmatig om.
Bak ondertussen de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stoof met de baguettes en rucola.
Kipstoof met tomaat en brood
Of je deze kipstoof nu in een pan maakt of op de camping in een skottelbraai, een ding is zeker: met het brood wil je de pan helemaal uit 'lepelen'.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de drumsticks op het vleesdeel 2-4 keer schuin in en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng ½ olie met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden en wrijf de kip ermee in. Laat 5 min. staan (of langer, zet de kip dan in de koelkast).
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip in 8 min. op laag tot middelhoog vuur bruin, keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip terug in de pan en schenk er water en de passata bij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat nog 15-20 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is, draai de kip regelmatig om.
Bak ondertussen de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stoof met de baguettes en rucola.
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 scharrel kipdrumsticks naturel
4 el olijfolie mild
1 el tomatenpuree
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
100 ml water
690 g passata basilicum in fles
2 afbak Franse baguettes
50 g rucola