Pan bagnat van London Loy
Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!
Aan de slag
Bak de baguettes af volgens de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard en snijd in plakjes. Blancheer de tuinbonen 1 min. en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en snijd de rest fijn. Snijd de ui in dunne ringen en de gegrilde paprika in reepjes.
Meng de tonijn (met aanhangende olie), azijn en rode ui tot een grove salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de baguettes in de lengte en verwijder het kruim (dit gebruik je niet). Maak de knoflook schoon en wrijf ermee langs de binnenkant van het brood. Bestrijk het brood met de fijngesneden tomaat.
Beleg de onderkanten van het stokbrood met het tonijnmengsel, de plakjes tomaat, olijven, tuinbonen en gegrilde-paprikareepjes. Verdeel de plakjes ei en ansjovis met kappertjes erover en bestrooi met peper. Leg de bovenste helften van het stokbrood erop en druk goed aan. Verpak de broodjes stevig in bakpapier of vershoudfolie, zodat de smaken van de vulling goedkunnen intrekken. Halveer voor serveren.
Pan bagnat van London Loy
Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!
null porties
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bak de baguettes af volgens de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard en snijd in plakjes. Blancheer de tuinbonen 1 min. en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en snijd de rest fijn. Snijd de ui in dunne ringen en de gegrilde paprika in reepjes.
Meng de tonijn (met aanhangende olie), azijn en rode ui tot een grove salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de baguettes in de lengte en verwijder het kruim (dit gebruik je niet). Maak de knoflook schoon en wrijf ermee langs de binnenkant van het brood. Bestrijk het brood met de fijngesneden tomaat.
Beleg de onderkanten van het stokbrood met het tonijnmengsel, de plakjes tomaat, olijven, tuinbonen en gegrilde-paprikareepjes. Verdeel de plakjes ei en ansjovis met kappertjes erover en bestrooi met peper. Leg de bovenste helften van het stokbrood erop en druk goed aan. Verpak de broodjes stevig in bakpapier of vershoudfolie, zodat de smaken van de vulling goedkunnen intrekken. Halveer voor serveren.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak Franse baguettes
4 middelgrote scharreleieren
100 g diepvries tuinbonen
2 trostomaten
½ rode ui
150 g koelverse gegrilde paprika's
320 g tonijnstukken in olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 teen knoflook
2 el Taggia-olijven
45 g ansjovis met kappertjes in zonnebloemolie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier