Pan bagnat van London Loy
bewaar
bewaar

Pan bagnat van London Loy

Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Bak de baguettes af volgens de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard en snijd in plakjes. Blancheer de tuinbonen 1 min. en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en snijd de rest fijn. Snijd de ui in dunne ringen en de gegrilde paprika in reepjes.

Meng de tonijn (met aanhangende olie), azijn en rode ui tot een grove salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer de baguettes in de lengte en verwijder het kruim (dit gebruik je niet). Maak de knoflook schoon en wrijf ermee langs de binnenkant van het brood. Bestrijk het brood met de fijngesneden tomaat.

Beleg de onderkanten van het stokbrood met het tonijnmengsel, de plakjes tomaat, olijven, tuinbonen en gegrilde-paprikareepjes. Verdeel de plakjes ei en ansjovis met kappertjes erover en bestrooi met peper. Leg de bovenste helften van het stokbrood erop en druk goed aan. Verpak de broodjes stevig in bakpapier of vershoudfolie, zodat de smaken van de vulling goedkunnen intrekken. Halveer voor serveren.

vegatipWist je dat er van veel producten ook heel lekkere vega(n) varianten te verkrijgen zijn? Zo kun je inmiddels voor tonijn, mortadella en mozzarella ook een plantaardig alternatief nemen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pan bagnat van London Loy

Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig