Glutenvrije lasagne bolognese
Vergeet die gluten en probeer deze versie van lasagne bolognese. Net zo lekker.
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.
Glutenvrije lasagne bolognese
Vergeet die gluten en probeer deze versie van lasagne bolognese. Net zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g magere gerookte spekreepjes
300 g rundergehakt
300 g winterpeen
300 g bleekselderij
1 ui
1 teen knoflook
70 g tomatenpuree
800 g tomatenblokjes
200 ml water
12 bladen glutenvrije lasagnebladen
250 g ricotta
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
ovenschaaltjes (10 x 15 cm)