Orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato
Deze romige orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato is smeuïg en smaakvol. Je maakt 'm in 20 minuten, dus je hoeft niet lang te wachten tot het smaakfestijn kan beginnen.
Aan de slag
Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en kook de laatste 4 min. mee. Giet af.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Laat afkoelen tot gebruik.
Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de rode uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes al omscheppend op middelhoog vuur in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven bakvet de rode ui 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de orzo en sperziebonen af in een vergiet, vang wat kookvocht op en spoel onder lauw stromend water. Doe terug in de pan, voeg de roomkaas kruiden, 50 ml kookvocht (per 4 personen), de spekjes, rode ui en mozzarella toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de pangrattato.
Orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato
Deze romige orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato is smeuïg en smaakvol. Je maakt 'm in 20 minuten, dus je hoeft niet lang te wachten tot het smaakfestijn kan beginnen.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en kook de laatste 4 min. mee. Giet af.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Laat afkoelen tot gebruik.
Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de rode uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes al omscheppend op middelhoog vuur in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven bakvet de rode ui 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de orzo en sperziebonen af in een vergiet, vang wat kookvocht op en spoel onder lauw stromend water. Doe terug in de pan, voeg de roomkaas kruiden, 50 ml kookvocht (per 4 personen), de spekjes, rode ui en mozzarella toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de pangrattato.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g biologische orzo
500 g verse sperziebonen
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
40 g panko
1 tl gedroogde rozemarijn
125 g minimozzarella
2 rode uien
150 g spekreepjes
150 g kruidenroomkaas