Orzo met rode saus en salami
bewaar
bewaar

Orzo met rode saus en salami

Rood is de kleur van de liefde, en liefde gaat door de maag! Ultiem genieten met deze rode orzo, dus.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van 2 cm.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en tijm toe en bak 7 min. Roer regelmatig.

Snijd ondertussen de salami in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 4 min. op middelhoog vuur. Schep met het bakvet uit de pan in een bakje.

Doe de groente in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de orzo met de saus en verdeel de salami met het bakvet erover.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
vegantipVervang de salami door fijngehakte, geroosterde hazelnoten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzo met rode saus en salami

Rood is de kleur van de liefde, en liefde gaat door de maag! Ultiem genieten met deze rode orzo, dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig