AH verspakket orzo geroosterde tomaat en paprika
Met een kruidenmix, groenten en orzo maak je zó een lekkere pasta met orzo. En dat vind je in dit verspakket!
20 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 240 °C of wanneer de oven niet zo hoog kan, op de hoogst mogelijke stand. Let op, tijdens de bereiding van dit gerecht zal de groente op hoge temperatuur geroosterd worden. Hierdoor kunnen de randjes van de groente donker worden. Dit is de bedoeling en zorgt voor een deel van de specifieke smaak van dit gerecht.
Maak de groente schoon. Snijd de paprika en romatomaten in stukken. Maak de uien schoon en snijd in 8 parten. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de koriander fijn. Verkruimel de feta.
Doe de paprika en ui in een ovenschaal en meng met de olie. Leg hierbij de ongepelde tenen knoflook en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Verwijder de vliesjes van de knoflook, prak de knoflook en leg terug bij de groente.
Voeg de romatomaat, peper naar smaak, de tomatenpuree en kruidenmix toe en meng goed.
Zet de ovenschaal terug in de oven en bak 20-25 min. Roer 2 of 3 keer om.
Verdeel de cherrytomaten en de feta over de groente en bak nog 10-15 min. in de oven tot de feta en de cherrytomaten licht gekleurd zijn.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de groente voor serveren met koriander en serveer met de orzo.
AH verspakket orzo geroosterde tomaat en paprika
Met een kruidenmix, groenten en orzo maak je zó een lekkere pasta met orzo. En dat vind je in dit verspakket!
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 240 °C of wanneer de oven niet zo hoog kan, op de hoogst mogelijke stand. Let op, tijdens de bereiding van dit gerecht zal de groente op hoge temperatuur geroosterd worden. Hierdoor kunnen de randjes van de groente donker worden. Dit is de bedoeling en zorgt voor een deel van de specifieke smaak van dit gerecht.
Maak de groente schoon. Snijd de paprika en romatomaten in stukken. Maak de uien schoon en snijd in 8 parten. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de koriander fijn. Verkruimel de feta.
Doe de paprika en ui in een ovenschaal en meng met de olie. Leg hierbij de ongepelde tenen knoflook en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Verwijder de vliesjes van de knoflook, prak de knoflook en leg terug bij de groente.
Voeg de romatomaat, peper naar smaak, de tomatenpuree en kruidenmix toe en meng goed.
Zet de ovenschaal terug in de oven en bak 20-25 min. Roer 2 of 3 keer om.
Verdeel de cherrytomaten en de feta over de groente en bak nog 10-15 min. in de oven tot de feta en de cherrytomaten licht gekleurd zijn.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de groente voor serveren met koriander en serveer met de orzo.
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH orzo geroosterde tomaat en paprika verspakket
15 g verse koriander
150 g feta
2 el milde olijfolie
300 g orzo pasta
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)