Traybake met pompoen, spruitjes, spekjes en gepofte knoflook
Het ideale van een traybake? Alles kan op één plaat! Deze ketoproof traybake met pompoen, spruitjes, spekjes en gepofte knoflook maak je in een kwartier klaar. De laatste 20 minuten doet de oven het werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 2 cm. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de rode ui in parten. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Meng de pompoen met de spruiten, ui, spekjes en rozemarijn en verdeel samen met de bol knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep de groente halverwege om.
Haal de bakplaat uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met de groente. Hak de noten grof en verdeel erover.
Traybake met pompoen, spruitjes, spekjes en gepofte knoflook
Het ideale van een traybake? Alles kan op één plaat! Deze ketoproof traybake met pompoen, spruitjes, spekjes en gepofte knoflook maak je in een kwartier klaar. De laatste 20 minuten doet de oven het werk.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 2 cm. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de rode ui in parten. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Meng de pompoen met de spruiten, ui, spekjes en rozemarijn en verdeel samen met de bol knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep de groente halverwege om.
Haal de bakplaat uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met de groente. Hak de noten grof en verdeel erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g flespompoen
250 g spruitjes
1 rode ui
1 bol knoflook
1 takje verse rozemarijn
75 g gerookte spekreepjes
2 el milde olijfolie
25 g gezouten pecannoten