Traybake met spruitjes en zoete aardappel van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Traybake met spruitjes en zoete aardappel van Hugo Kennis

Hugo ging op bezoek bij de spruitenteler en liet zich inspireren voor een heerlijke traybake waarin dit mini-kooltje de hoofdrol speelt!

40 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm, of zo groot als de spruitjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in parten. Snijd de bacon grof. Meng de spruitjes met de rode ui en bacon.

Verdeel de zoete aardappel aan de ene kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het spruitjesmengsel aan de andere kant. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 20-25 min. in de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de spruitjes, deze moeten gaar zijn, maar wel met een bite.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de traybake uit de oven. Besprenkel de spruitjes met de balsamico en besprenkel de zoete aardappel met citroensap. Verdeel de peterselie en het citroenrasp over de hele traybake.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met spruitjes en zoete aardappel van Hugo Kennis

Hugo ging op bezoek bij de spruitenteler en liet zich inspireren voor een heerlijke traybake waarin dit mini-kooltje de hoofdrol speelt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig