Traybake met spruitjes en zoete aardappel van Hugo Kennis
Hugo ging op bezoek bij de spruitenteler en liet zich inspireren voor een heerlijke traybake waarin dit mini-kooltje de hoofdrol speelt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm, of zo groot als de spruitjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in parten. Snijd de bacon grof. Meng de spruitjes met de rode ui en bacon.
Verdeel de zoete aardappel aan de ene kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het spruitjesmengsel aan de andere kant. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 20-25 min. in de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de spruitjes, deze moeten gaar zijn, maar wel met een bite.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de traybake uit de oven. Besprenkel de spruitjes met de balsamico en besprenkel de zoete aardappel met citroensap. Verdeel de peterselie en het citroenrasp over de hele traybake.
Traybake met spruitjes en zoete aardappel van Hugo Kennis
Hugo ging op bezoek bij de spruitenteler en liet zich inspireren voor een heerlijke traybake waarin dit mini-kooltje de hoofdrol speelt!
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
40 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm, of zo groot als de spruitjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in parten. Snijd de bacon grof. Meng de spruitjes met de rode ui en bacon.
Verdeel de zoete aardappel aan de ene kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het spruitjesmengsel aan de andere kant. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 20-25 min. in de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de spruitjes, deze moeten gaar zijn, maar wel met een bite.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de traybake uit de oven. Besprenkel de spruitjes met de balsamico en besprenkel de zoete aardappel met citroensap. Verdeel de peterselie en het citroenrasp over de hele traybake.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
500 g spruitjes
3 rode uien
85 g bacon
2 el milde olijfolie
15 g verse peterselie
1 citroen
3 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier