Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta
Romig, zoetig, hartig: deze orzo met geroosterde cherrytomaatjes en spek heeft 't allemaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook en de rozemarijn fijn.
Verdeel de cherrytomaatjes met tak over een bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Verdeel de knoflook en helft van de rozemarijn over de tomaatjes. Bestrooi met peper en rooster de tomaatjes ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de orzo in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de doperwten en de rest van de rozemarijn toe en bak nog 3 min.
Giet de orzo af en meng de doperwten met spekjes en geroosterde cherrytomaatjes erdoor. Verdeel over de borden en verkruimel de feta erboven.
Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta
Romig, zoetig, hartig: deze orzo met geroosterde cherrytomaatjes en spek heeft 't allemaal.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook en de rozemarijn fijn.
Verdeel de cherrytomaatjes met tak over een bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Verdeel de knoflook en helft van de rozemarijn over de tomaatjes. Bestrooi met peper en rooster de tomaatjes ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de orzo in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de doperwten en de rest van de rozemarijn toe en bak nog 3 min.
Giet de orzo af en meng de doperwten met spekjes en geroosterde cherrytomaatjes erdoor. Verdeel over de borden en verkruimel de feta erboven.
vegatip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
7½ g verse rozemarijn
750 g cherrytomaten aan de tak
3 el milde olijfolie
300 g orzo pasta
100 g gerookte spekreepjes
200 g verse doperwten
100 g feta