Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta
bewaar
bewaar

Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta

Romig, zoetig, hartig: deze orzo met geroosterde cherrytomaatjes en spek heeft 't allemaal.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook en de rozemarijn fijn.

Verdeel de cherrytomaatjes met tak over een bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Verdeel de knoflook en helft van de rozemarijn over de tomaatjes. Bestrooi met peper en rooster de tomaatjes ca. 15 min. in de oven.

Kook ondertussen de orzo in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de doperwten en de rest van de rozemarijn toe en bak nog 3 min.

Giet de orzo af en meng de doperwten met spekjes en geroosterde cherrytomaatjes erdoor. Verdeel over de borden en verkruimel de feta erboven.

vegatipLaat voor een vegetarische variant de spekreepjes weg en gebruik 1 el extra olie. Liever vegan? Vervang dan ook de feta door 100 g plantaardig alternatief voor witte kaas.
bewaartipGeef een kan water een lekker smaakje door er de rest van de rozemarijn en een paar blauwe bessen in te doen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta

Romig, zoetig, hartig: deze orzo met geroosterde cherrytomaatjes en spek heeft 't allemaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig