Gazpacho met feta
Gazpacho met feta? De Spaanse klassieker en Griekse kaastopper blijken een fijne smaakcombinatie. Probeer maar eens!
Aan de slag
Pureer met de staafmixer de komkommer, de gegrilde paprika en de helft van het tomaten-groentesap. Voeg daarna de rest van het sap toe. Verwijder de takjes en de kroontjes van de tomaatjes (houd er een paar met takje achter ter garnering) en bestrijk ze dun met 1/4 van de olie. Verhit de grillpan en gril de tomaatjes 2-3 minuten.
Roer de olijfolie extra vierge door het groentemengsel en breng het op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel het groentemengsel over 4 glazen of soepborden. Leg in elk glas of bord enkele tomaatjes verdeel de rest van de tomaatjes rondom de glazen of borden. Strooi de kaas, de croutons en de bosui erover.
Gazpacho met feta
Gazpacho met feta? De Spaanse klassieker en Griekse kaastopper blijken een fijne smaakcombinatie. Probeer maar eens!
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pureer met de staafmixer de komkommer, de gegrilde paprika en de helft van het tomaten-groentesap. Voeg daarna de rest van het sap toe. Verwijder de takjes en de kroontjes van de tomaatjes (houd er een paar met takje achter ter garnering) en bestrijk ze dun met 1/4 van de olie. Verhit de grillpan en gril de tomaatjes 2-3 minuten.
Roer de olijfolie extra vierge door het groentemengsel en breng het op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel het groentemengsel over 4 glazen of soepborden. Leg in elk glas of bord enkele tomaatjes verdeel de rest van de tomaatjes rondom de glazen of borden. Strooi de kaas, de croutons en de bosui erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
295 g gegrilde paprika's in pot
1 l tomaat-groentesap
250 g cherrytomaten aan de tak
½ el milde olijfolie
1½ el olijfolie extra vierge
100 g feta
75 g saladecroutons naturel
2 bosuien
Dit heb je nodig
grillpan