Vegan stokbroodje kruiden'boter'
Of je nu gaat borrelen of barbecueën vanavond: een stokbroodje kruidenboter scoort altijd goed. Deze vegan variant maak je met bieslook, peterselie en zeezoutvlokken.
Aan de slag
Haal de margarine 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Doe de bieslook, peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, zeezoutvlokken, plantenmargarine en peper in het hakmolentje en maal tot een gladde kruidenboter.
Maak 9 schuine sneetjes in de baguettes, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
Vegan stokbroodje kruiden'boter'
Of je nu gaat borrelen of barbecueën vanavond: een stokbroodje kruidenboter scoort altijd goed. Deze vegan variant maak je met bieslook, peterselie en zeezoutvlokken.
bijgerecht
null porties
830 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Haal de margarine 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Doe de bieslook, peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, zeezoutvlokken, plantenmargarine en peper in het hakmolentje en maal tot een gladde kruidenboter.
Maak 9 schuine sneetjes in de baguettes, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
bereidingstip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten plantenmargarine
1½ tl gedroogde bieslook
1½ tl gedroogde peterselie
1 tl uienpoeder
1½ tl knoflookpoeder
½ tl zeezoutvlokken
2 afbak Franse baguettes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier