AH verspakket 'Indonesische' soto
Zin in Indonesische kippensoep? Deze soep, geïnspireerd op soto ayam, maak je makkelijk met het verspakket, kip, taugé en rijst. Eitje erop en smullen maar!
Aan de slag
Snipper de gele uien en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Kneus de sereh. Snipper de rode ui, houd deze apart. Schil de winterpeen en aardappel en snijd in stukjes. Snijd de prei in halve ringen. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin de gele ui, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur.
Voeg het water, de bouillonblokjes, de scharrelkippendijen (met bot) en sereh toe. Breng aan de kook en laat 20 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng water aan de kook en kook hierin de eieren 8-10 min. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd in zessen.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui 4 min. op hoog vuur bruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Haal wanneer de bouillon 20 min. heeft gekookt de kippendijen uit de pan en haal met behulp van twee vorken het vlees van het bot. Doe het vlees met de aardappel, winterpeen, prei, sperziebonen en kruidenmix bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 5-8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan tot de groente beetgaar is. Haal de sereh uit de pan.
Schep de rijst in de soepkommen, leg hierop de taugé en het gekookte ei. Schep hierover de soep en bestrooi met de gebakken uitjes.
AH verspakket 'Indonesische' soto
Zin in Indonesische kippensoep? Deze soep, geïnspireerd op soto ayam, maak je makkelijk met het verspakket, kip, taugé en rijst. Eitje erop en smullen maar!
hoofdgerecht
null personen
205 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de gele uien en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Kneus de sereh. Snipper de rode ui, houd deze apart. Schil de winterpeen en aardappel en snijd in stukjes. Snijd de prei in halve ringen. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes.
Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in een kookpan en bak hierin de gele ui, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur.
Voeg het water, de bouillonblokjes, de scharrelkippendijen (met bot) en sereh toe. Breng aan de kook en laat 20 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng water aan de kook en kook hierin de eieren 8-10 min. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd in zessen.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui 4 min. op hoog vuur bruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Haal wanneer de bouillon 20 min. heeft gekookt de kippendijen uit de pan en haal met behulp van twee vorken het vlees van het bot. Doe het vlees met de aardappel, winterpeen, prei, sperziebonen en kruidenmix bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 5-8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan tot de groente beetgaar is. Haal de sereh uit de pan.
Schep de rijst in de soepkommen, leg hierop de taugé en het gekookte ei. Schep hierover de soep en bestrooi met de gebakken uitjes.
vegatip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH Indonesische soto verspakket
3 el zonnebloemolie
1¼ l water
500 g scharrelkipdijfilet
100 g basmatirijst
2 middelgrote scharreleieren
125 g taugé