AH verspakket 'Indonesische' nasi goreng
Deze variant, geïnspireerd op Indonesische nasi goreng, maak je met bloemkool, sperziebonen en kip. En het garneren? Dat doe je met gebakken ui en omeletreepjes! Handig met het verspakket van Albert Heijn.
40 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes (3 x 3 cm) en de sperziebonen in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes, snijd de prei in halve ringen en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne halve ringen. Houd de uien en de rode peper apart voor garnering.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipdijfilet op hoog vuur rondom bruin. Voeg de bloemkool, sperziebonen, puntpaprika, prei, blokjes peen en knoflook toe. Roerbak het geheel nog 4 min. op hoog vuur.
Voeg de nasi-kruidenpasta toe en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg het water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 12 min. gaar. Schep het mengsel af en toe om.
Maak ondertussen het garnituur: verhit ¼ van de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en rode peper 3-4 min. op hoog vuur.
Voeg de gekookte rijst toe aan de geroerbakte groente en de kip en meng goed door.
Klop de eieren los met een vork. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het ei op middelhoog vuur in ca. 2 min. aan beide kanten bruin en gaar. Rol de omelet op en snijd in plakjes.
Bestrooi de nasi voor serveren met de gebakken ui, de rode peper en de omeletreepjes.
AH verspakket 'Indonesische' nasi goreng
Deze variant, geïnspireerd op Indonesische nasi goreng, maak je met bloemkool, sperziebonen en kip. En het garneren? Dat doe je met gebakken ui en omeletreepjes! Handig met het verspakket van Albert Heijn.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes (3 x 3 cm) en de sperziebonen in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes, snijd de prei in halve ringen en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne halve ringen. Houd de uien en de rode peper apart voor garnering.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipdijfilet op hoog vuur rondom bruin. Voeg de bloemkool, sperziebonen, puntpaprika, prei, blokjes peen en knoflook toe. Roerbak het geheel nog 4 min. op hoog vuur.
Voeg de nasi-kruidenpasta toe en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg het water toe en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 12 min. gaar. Schep het mengsel af en toe om.
Maak ondertussen het garnituur: verhit ¼ van de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en rode peper 3-4 min. op hoog vuur.
Voeg de gekookte rijst toe aan de geroerbakte groente en de kip en meng goed door.
Klop de eieren los met een vork. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het ei op middelhoog vuur in ca. 2 min. aan beide kanten bruin en gaar. Rol de omelet op en snijd in plakjes.
Bestrooi de nasi voor serveren met de gebakken ui, de rode peper en de omeletreepjes.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Indonesische nasi goreng verspakket
200 g basmatirijst
300 g kipdijfilet
4 el zonnebloemolie
4 el water
2 middelgrote eieren