AH verspakket Indonesische bami
bewaar
bewaar

AH verspakket Indonesische bami

Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met vlees en een pepertje en... tada!

35 min. bereiden

pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes, snijd de winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Maak de peper schoon en snijd fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperzieboon in ca. 5 min. gaar.

Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin het nasi-bamivlees 4 min. op hoog vuur.

Voeg de ui, knoflook, winterpeen, paprika, prei en naar smaak rode peper toe en bak 4 min. op hoog vuur.

Voeg de sperzieboon, bamikruiden en de rest van het water toe en laat 10 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng het groentemengsel met de gekookte mienestjes.

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 2 eieren, de dooier doorgeprikt, in ca. 3 min. aan beide kanten gaar. Snijd het ei in repen en serveer bij de bami.

combinatietipServeer met satésaus, atjar en/of sambal.
vegatipVervang het nasi/bamivlees door 200 g spitskool. Serveer met satésaus, atjar en/of sambal.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

AH verspakket Indonesische bami

Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met vlees en een pepertje en... tada!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig