AH verspakket Thaise tom kha kai
Romig met een beetje pit: 'Thaise tom kha kai' soep combineert best of both worlds. Lekker met kastanjechampignons, kip en koriander.
30 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Halveer de bospeen in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes, snipper de ui. Kneus de sereh, pers de limoen uit, schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de kleine kastanjechampignons in plakjes en de koriander fijn. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Doe het water, de kipfilet, kruidenpasta, het kokosrasp, de sereh en gember in een soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de bospeen, paprika en ui toe, breng opnieuw aan de kook en laat 4 min. zachtjes meekoken. Verwijder de sereh uit de soep. Voeg de kastanjechampignons toe en laat 1 min. meekoken.
Voeg de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Voeg naar smaak limoensap toe. Bestrooi voor serveren met koriander en naar smaak met rode peper.
AH verspakket Thaise tom kha kai
Romig met een beetje pit: 'Thaise tom kha kai' soep combineert best of both worlds. Lekker met kastanjechampignons, kip en koriander.
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de bospeen in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes, snipper de ui. Kneus de sereh, pers de limoen uit, schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de kleine kastanjechampignons in plakjes en de koriander fijn. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Doe het water, de kipfilet, kruidenpasta, het kokosrasp, de sereh en gember in een soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de bospeen, paprika en ui toe, breng opnieuw aan de kook en laat 4 min. zachtjes meekoken. Verwijder de sereh uit de soep. Voeg de kastanjechampignons toe en laat 1 min. meekoken.
Voeg de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Voeg naar smaak limoensap toe. Bestrooi voor serveren met koriander en naar smaak met rode peper.
vegatip:
combinatietip:
variatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Thaise tom kha kai verspakket
125 g kleine kastanjechampignons
15 g verse koriander
300 g kipdijfilet
750 ml water