AH verspakket Thaise rode curry
bewaar
bewaar

AH verspakket Thaise rode curry

Zin in rode curry? Tijd voor deze versie geïnspireerd op de Thaise klassieker die je dankzij het AH verspakket makkelijk is te maken met kipfilet en rijst.

40 min. bereiden

zeer pittig

5 ingrediënten

Aan de slag

Maak de sperziebonen en paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de aubergine en winterpeen in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Kneus de sereh. Snijd de kipdijfilet in blokjes.

Breng het water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 3 min. gaar, giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 min. Voeg de kip en aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de sperziebonen, paprika, winterpeen, sereh, rode peper (naar smaak), kruidenpasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.

Verwijder de sereh. Serveer de rode curry met de rijst.

vegatip Vervang de kip(dij)filet door 500 g vegan tempeh.
variatietipVervang 100 g rijst door 200 g bloemkoolrijst.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

AH verspakket Thaise rode curry

Zin in rode curry? Tijd voor deze versie geïnspireerd op de Thaise klassieker die je dankzij het AH verspakket makkelijk is te maken met kipfilet en rijst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig