AH verspakket Thaise rode curry
Zin in rode curry? Tijd voor deze versie geïnspireerd op de Thaise klassieker die je dankzij het AH verspakket makkelijk is te maken met kipfilet en rijst.
40 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Maak de sperziebonen en paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de aubergine en winterpeen in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Kneus de sereh. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Breng het water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 3 min. gaar, giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 min. Voeg de kip en aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de sperziebonen, paprika, winterpeen, sereh, rode peper (naar smaak), kruidenpasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Verwijder de sereh. Serveer de rode curry met de rijst.
AH verspakket Thaise rode curry
Zin in rode curry? Tijd voor deze versie geïnspireerd op de Thaise klassieker die je dankzij het AH verspakket makkelijk is te maken met kipfilet en rijst.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen en paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de aubergine en winterpeen in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Kneus de sereh. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Breng het water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 3 min. gaar, giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 min. Voeg de kip en aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de sperziebonen, paprika, winterpeen, sereh, rode peper (naar smaak), kruidenpasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Verwijder de sereh. Serveer de rode curry met de rijst.
vegatip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Thaise rode curry verspakket
300 g kipdijfilet
500 ml water
300 g basmatirijst
3 el zonnebloemolie