Bloemkoolsteak met krieltjes van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: deze bloemkoolsteak serveer je met knapperige en smaakvolle krieltjes uit de oven. Heerlijk met een mousse van bloemkool en Parmezaanse kaas.
35 min. bereiden / 30 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven tot 200 °C. Snijd van de bloemkool eerst 2 mooie plakken van zo’n 4 cm dik. Leg deze op een ovenschaal met bakpapier, besmeer met de helft van de olijfolie en maak op smaak met peper, en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Verdeel om de bloemkoolsteaks de aardappelen, welke je besprenkelt met de rest van de olijfolie en peper en zout. Gaar de steaks (en aardappelen) in de oven in zo’n 25 à 30 minuten gaar. Draai de steaks na 15 minuten een keer om.
Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes, doe de stukjes in een kleine passende pan. Voeg hieraan de melk en de helft van de boter toe. Deksel op de pan en kook de bloemkool net te gaar. Giet daarna de bloemkool af, maar bewaar het kookvocht nog even. Pureer de bloemkool glad met de foodprocessor of staafmixer en voeg om het smeuïger te maken iets van het kookvocht toe. Maak de bloemkoolmousseline op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en een snuf nootmuskaat.
In de tussentijd, wanneer de steaks en aardappelen in de oven staan en de restjes bloemkool aan het gaarkoken zijn, kun je de hazelnoten in een kleine bakpan bruneren. Smelt de rest van de boter, bruneer onder constant roeren op matig vuur de hazelnoten in de boter. Schep ze meteen uit de pan om af te koelen.
Serveer de bloemkoolsteak en -mousseline met de aardappeltjes, rucola en de gebruneerde hazelnoten.
Bloemkoolsteak met krieltjes van Cêlavíta (advertentie)
Koken met Cêlavíta: deze bloemkoolsteak serveer je met knapperige en smaakvolle krieltjes uit de oven. Heerlijk met een mousse van bloemkool en Parmezaanse kaas.
null personen
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven tot 200 °C. Snijd van de bloemkool eerst 2 mooie plakken van zo’n 4 cm dik. Leg deze op een ovenschaal met bakpapier, besmeer met de helft van de olijfolie en maak op smaak met peper, en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Verdeel om de bloemkoolsteaks de aardappelen, welke je besprenkelt met de rest van de olijfolie en peper en zout. Gaar de steaks (en aardappelen) in de oven in zo’n 25 à 30 minuten gaar. Draai de steaks na 15 minuten een keer om.
Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes, doe de stukjes in een kleine passende pan. Voeg hieraan de melk en de helft van de boter toe. Deksel op de pan en kook de bloemkool net te gaar. Giet daarna de bloemkool af, maar bewaar het kookvocht nog even. Pureer de bloemkool glad met de foodprocessor of staafmixer en voeg om het smeuïger te maken iets van het kookvocht toe. Maak de bloemkoolmousseline op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en een snuf nootmuskaat.
In de tussentijd, wanneer de steaks en aardappelen in de oven staan en de restjes bloemkool aan het gaarkoken zijn, kun je de hazelnoten in een kleine bakpan bruneren. Smelt de rest van de boter, bruneer onder constant roeren op matig vuur de hazelnoten in de boter. Schep ze meteen uit de pan om af te koelen.
Serveer de bloemkoolsteak en -mousseline met de aardappeltjes, rucola en de gebruneerde hazelnoten.
algemeen:
variatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 el milde olijfolie
60 g Parmezaanse kaas
450 g CêlaVíta verse halve krieltjes met schil
100 ml halfvolle melk
2 el ongezouten roomboter
1 snufje gemalen nootmuskaat
50 g hazelnoten
30 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer