Bloemkoolsteak met krieltjes van Cêlavíta (advertentie)

CêlaVíta

bewaar
bewaar

Bloemkoolsteak met krieltjes van Cêlavíta (advertentie)

Koken met Cêlavíta: deze bloemkoolsteak serveer je met knapperige en smaakvolle krieltjes uit de oven. Heerlijk met een mousse van bloemkool en Parmezaanse kaas.

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven tot 200 °C. Snijd van de bloemkool eerst 2 mooie plakken van zo’n 4 cm dik. Leg deze op een ovenschaal met bakpapier, besmeer met de helft van de olijfolie en maak op smaak met peper, en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Verdeel om de bloemkoolsteaks de aardappelen, welke je besprenkelt met de rest van de olijfolie en peper en zout. Gaar de steaks (en aardappelen) in de oven in zo’n 25 à 30 minuten gaar. Draai de steaks na 15 minuten een keer om.

Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes, doe de stukjes in een kleine passende pan. Voeg hieraan de melk en de helft van de boter toe. Deksel op de pan en kook de bloemkool net te gaar. Giet daarna de bloemkool af, maar bewaar het kookvocht nog even. Pureer de bloemkool glad met de foodprocessor of staafmixer en voeg om het smeuïger te maken iets van het kookvocht toe. Maak de bloemkoolmousseline op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en een snuf nootmuskaat.

In de tussentijd, wanneer de steaks en aardappelen in de oven staan en de restjes bloemkool aan het gaarkoken zijn, kun je de hazelnoten in een kleine bakpan bruneren. Smelt de rest van de boter, bruneer onder constant roeren op matig vuur de hazelnoten in de boter. Schep ze meteen uit de pan om af te koelen.

Serveer de bloemkoolsteak en -mousseline met de aardappeltjes, rucola en de gebruneerde hazelnoten.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
variatietipDe hazelnoten kunnen ook gebruneerd worden in de oven, bij de bloemkool, echter mis je dan wel de lekkere boter uit de pan. Zet de hazelnoten dan in de laatste 5 minuten baktijd bij de bloemkool in de oven.
combinatietipBak eventueel nog een Parmezaanse kletskop in de magnetron, als extra lekkernij op het bord. Dit doe je heel simpel door de kaas in een dunne laag te raspen op een bord met bakpapier. Zet het bord in de magnetron, 60 à 80 seconden op 1000 Watt. De kletskop zal krokant worden als je hem laat afkoelen.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolsteak met krieltjes van Cêlavíta (advertentie)

Koken met Cêlavíta: deze bloemkoolsteak serveer je met knapperige en smaakvolle krieltjes uit de oven. Heerlijk met een mousse van bloemkool en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig