Gemarineerde bloemkoolsteak met kikkererwtensalade
Dagje plantaardig? Dacht het wel! Met deze gemarineerde bloemkoolsteak kun je voor de dag komen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik. De rest gebruik je niet.
Meng de paprika- en komijnpoeder met ⅗ van de olie. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de specerijenolie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de krieltjes in 12-15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Meng de tahin met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen) en het water tot een dressing. Meng de ui, cherrytomaten en kikkererwten met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de bloemkoolsteak met de krieltjes en de salade.
Gemarineerde bloemkoolsteak met kikkererwtensalade
Dagje plantaardig? Dacht het wel! Met deze gemarineerde bloemkoolsteak kun je voor de dag komen.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik. De rest gebruik je niet.
Meng de paprika- en komijnpoeder met ⅗ van de olie. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de specerijenolie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de krieltjes in 12-15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Meng de tahin met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen) en het water tot een dressing. Meng de ui, cherrytomaten en kikkererwten met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de bloemkoolsteak met de krieltjes en de salade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
½ el milde paprikapoeder
½ el gemalen komijn
5 el milde olijfolie
500 g verse krieltjes
1 kleine rode ui
250 g cherrytomaten
1 citroen
400 g kikkererwten in blik
2 el tahin
3 el water
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier