Skottelbraai-nasi van London Loy
Op de camping voldoende groente eten een uitdaging? Niet met deze skottelbraai-nasi, want die zit namelijk bomvol groente!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gekookte rijst op een grote platte schaal en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet de mais af en laat goed uitlekken.
Steek de skottelbraai aan. Verhit ⅗ van de olie in de skottelbraai en bak de kipdijreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep om. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 min. Voeg de nasigroente, mais en bleekselderij toe en bak nog 4 min. Blus af met de sojasaus en ketjap manis. Voeg de rijst en de gebakken uitjes toe en verwarm 3 min. al omscheppend op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de spiegeleieren.
Verdeel de nasi over diepe borden en serveer met een spiegelei. Bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.
Skottelbraai-nasi van London Loy
Op de camping voldoende groente eten een uitdaging? Niet met deze skottelbraai-nasi, want die zit namelijk bomvol groente!
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gekookte rijst op een grote platte schaal en laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet de mais af en laat goed uitlekken.
Steek de skottelbraai aan. Verhit ⅗ van de olie in de skottelbraai en bak de kipdijreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep om. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 min. Voeg de nasigroente, mais en bleekselderij toe en bak nog 4 min. Blus af met de sojasaus en ketjap manis. Voeg de rijst en de gebakken uitjes toe en verwarm 3 min. al omscheppend op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de spiegeleieren.
Verdeel de nasi over diepe borden en serveer met een spiegelei. Bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.
bereidingstip:
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
95 g mais in blik
350 g kipdijfiletreepjes
5 el milde olijfolie
450 g nasigroente
1½ el sojasaus
1 el ketjap manis
30 g gebakken uitjes
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
skottelbraai