Nasi met kip
bewaar
bewaar

Nasi met kip

Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!

30 min. bereiden / 1 uur wachten

zeer pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng ondertussen de kipreepjes met de komijn, koriander en helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp gember.

Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de rest van de olie in een wok bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.

combinatietipLekker met zoetzure komkommersalade en pindasaus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nasi met kip

Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig