Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread
Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vega Indiase curry.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅗ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien 8 min. tot ze zacht en gekaramelliseert zijn.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep ⅓ van de ui uit de hapjespan. Voeg de tomaat, kikkererwten, kruidenpasta, kookzuivel en yoghurt toe aan de ui in de pan en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook en koriander fijn. Meng de knoflook en ¾ van de koriander met de rest van de olie. Bestrijk de flatbreads aan beide kanten met de korianderolie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de flatbreads 2 min. Keer halverwege.
Bestrooi de ‘butter chicken’ met de rest van de gebakken ui en de rest van de koriander. Serveer met de rijst en flatbreads.
Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread
Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vega Indiase curry.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅗ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien 8 min. tot ze zacht en gekaramelliseert zijn.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep ⅓ van de ui uit de hapjespan. Voeg de tomaat, kikkererwten, kruidenpasta, kookzuivel en yoghurt toe aan de ui in de pan en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook en koriander fijn. Meng de knoflook en ¾ van de koriander met de rest van de olie. Bestrijk de flatbreads aan beide kanten met de korianderolie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de flatbreads 2 min. Keer halverwege.
Bestrooi de ‘butter chicken’ met de rest van de gebakken ui en de rest van de koriander. Serveer met de rijst en flatbreads.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
5 el zonnebloemolie
400 g tomaten
400 kikkererwten in blik
75 g mix voor butter chicken in kuipje
200 ml kookzuivel
100 ml yoghurt Griekse stijl 0%
200 g basmatirijst
1 teen knoflook
15 g verse koriander
4 flatbreads
Dit heb je nodig
grillpan