Kaasspiesjes met wortel en radijs in zuur
Een aangename verrassing: serveer deze kaasspiesjes met wortel en radijs op de borrel.
Aan de slag
Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de radijzen doormidden. Doe beide in aparte glazen potten. Doe de azijn, peperkorrels, suiker en het zout in een kleine steelpan, breng op middelhoog vuur tegen de kook aan en schenk bij de peen en radijs. Druk met een vork aan zodat het helemaal onderstaat. Laat minimaal 1 uur met de deksel op de pot afkoelen op het aanrecht.
Prik achtereenvolgens een stukje radijs, een plakje peen en een blokje kaas op de cocktailprikker.
Kaasspiesjes met wortel en radijs in zuur
Een aangename verrassing: serveer deze kaasspiesjes met wortel en radijs op de borrel.
null personen
85 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de radijzen doormidden. Doe beide in aparte glazen potten. Doe de azijn, peperkorrels, suiker en het zout in een kleine steelpan, breng op middelhoog vuur tegen de kook aan en schenk bij de peen en radijs. Druk met een vork aan zodat het helemaal onderstaat. Laat minimaal 1 uur met de deksel op de pot afkoelen op het aanrecht.
Prik achtereenvolgens een stukje radijs, een plakje peen en een blokje kaas op de cocktailprikker.
bereidingstip:
resttip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 winterpeen
16 radijsjes
150 ml witte natuurazijn
½ el zwartepeperkorrel
½ el kristalsuiker
½ tl zout
16 Goudse kaasblokjes jong belegen 48+
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen potten
cocktailprikkers