Wortel-radijspickle
Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle.
Aan de slag
Schil de wortels en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de radijsjes in kwarten en het wit van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Prik met de punt van een scherp mes een aantal gaatjes in de rode peper. Doe de wortel, radijs, bosui, rode peper en gepelde knoflook in de weckpot.
Breng de azijn met het water, de peperkorrels, het mosterdzaad, het zout en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk het kokende azijnwater bij de groenten tot ze helemaal onder staan. Laat de pickle in de open weckpot afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot. Laat tot gebruik minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
Wortel-radijspickle
Instructievideo - 02:10 min.
Wortel-radijspickle
Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle.
bijgerecht
null personen
55 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de radijsjes in kwarten en het wit van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Prik met de punt van een scherp mes een aantal gaatjes in de rode peper. Doe de wortel, radijs, bosui, rode peper en gepelde knoflook in de weckpot.
Breng de azijn met het water, de peperkorrels, het mosterdzaad, het zout en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk het kokende azijnwater bij de groenten tot ze helemaal onder staan. Laat de pickle in de open weckpot afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot. Laat tot gebruik minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ verse bospeen
1 bos radijs
3 bosuien
1 rode peper
2 tenen knoflook
200 ml natuurazijn
300 ml kraanwater
1 el zwarte-peperkorrels
1 el mosterdzaad
1 el zout
1 el rietsuiker
Dit heb je nodig
weckpot (inhoud 750 ml)