Wortel-radijspickle
bewaar
bewaar

Wortel-radijspickle

Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle.

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de wortels en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de radijsjes in kwarten en het wit van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Prik met de punt van een scherp mes een aantal gaatjes in de rode peper. Doe de wortel, radijs, bosui, rode peper en gepelde knoflook in de weckpot.

Breng de azijn met het water, de peperkorrels, het mosterdzaad, het zout en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk het kokende azijnwater bij de groenten tot ze helemaal onder staan. Laat de pickle in de open weckpot afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot. Laat tot gebruik minimaal 24 uur marineren in de koelkast.

algemeenVoeg voor extra smaak 2 steranijsjes toe bij stap 4.
algemeenLekker bij vlees- en visgerechten.

Wortel-radijspickle

Instructievideo - 02:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortel-radijspickle

Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig