Mini penne met pesto, kip en geroosterde tomaatjes
Mamma mia! Genieten doe je zeker met deze pasta met pesto en kip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Meng de tomaten met de ui, knoflook, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en rooster ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte doormidden. Leg de kipfilets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 3-4 min. op hoog vuur bruin en gaar. Schep uit de pan en houd apart.
Roer de pesto en kookroom door het achtergebleven bakvet en laat de saus in 2-3 min. iets indikken. Giet de pasta af en roer door de saus.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd de rucola grof. Snijd de kip in reepjes en meng met de geroosterde tomaten, olijven en rucola door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de pijnboompitten.
Mini penne met pesto, kip en geroosterde tomaatjes
Mamma mia! Genieten doe je zeker met deze pasta met pesto en kip.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Meng de tomaten met de ui, knoflook, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en rooster ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte doormidden. Leg de kipfilets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 3-4 min. op hoog vuur bruin en gaar. Schep uit de pan en houd apart.
Roer de pesto en kookroom door het achtergebleven bakvet en laat de saus in 2-3 min. iets indikken. Giet de pasta af en roer door de saus.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd de rucola grof. Snijd de kip in reepjes en meng met de geroosterde tomaten, olijven en rucola door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de pijnboompitten.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 teen knoflook
400 g snoepgroente tomatenmix
4 el milde olijfolie
350 g minipenne
30 g pijnboompitten
300 g scharrelkipfilets
95 g pesto genovese
125 ml kookroom
70 g Taggia olijven
85 g rucola
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)
vershoudfolie