Verse pasta met pestotomaten en ricotta
Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Verse pasta met pestotomaten en ricotta
Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse perline met basilicum pasta
2 zoete puntpaprika's
25 g pijnboompitten
2 el traditionele olijfolie
360 g snoepgroente tomatenmix
100 g pesto alla Genovese
250 g ricotta